infoside til vores kælekatkøbere

 
... vi har opnået Felis Danica diplom DK Gentle Cat Eyes er registreret medlem af Felis Danica under FIFe

FORORD

Det er dyrt og arbejdsintensiv at opdrætte sunde og racetypiske Maine Coon. Vi gentester, blodtester og scanner vore avsldyr, som bliver indkøbt hos seriøse opdrættere i Europa, med fokus på sundhed, type og linierne, der ligger i dem. Vore avlsdyr er testet fri for genetisk HCM, SMA, PKD og pkdef, og testet negativ for Felv og Fiv. (Feline leukæmi og katteaids)
Dog kan ingen opdrætter skabe den perfekte Maine Coon, der med 100% sikkerhed ikke udvikler en hjertelidelse, kræft, hoftedysplasi eller anden lidelse i bevægeapparatet, tand/ tandkødsproblemer, m.fl. i løbet af sit liv. Nogle lidelser ligger til denne store race. 

 • Når I skriver til os, vil vi  gerne høre lidt om dine/jeres forhold, fx hvor mange andre katte, dyr i hvilken alder I har. 
 • Bor du/I i hus eller lejlighed? 
 • Har I mulighed for at katte sikre haven, terrassen, jeres balkon eller har I plads til en voliere? En skovkat trives fysisk og psykisk bedst med mulighed for at komme ud at boltre sig i den friske luft, og det er de vandt til herfra.
 • Det koster penge og tid at have en kat i hjemmet, og det 15 år eller mere. Dyrlægeomkostninger ved det årlige dyrlægecheck, ved sygdom eller uheld. Kvalitetsfoder er dyrt, grus, kradsetræ osv.
  Kattebakker skal renses mindst 2 gange om dagen, pelsen børstes jævnligt, ørerne og øjne renses, tænder børstes ved behov og kløer klippes hver 14. dag. 
 • Hvem skal passe kattene når du/I tager på ferie?
 • … når jeres livssituation ændrer sig …
 • Hvad sker der med kattene når I venter baby, eller skal flytte, eller går fra hinanden, bliver skilt, flytter til udlandet …
 • Hvis I har gjort jer overvejelser omkring ovenstående glæder vi os rigtig, rigtig meget til at høre fra jer :)
 • En Maine Coon fra Gentle Cat Eyes bliver aldrig et impulskøb, vi stiller nogle krav til vore killingekøbere og vi forbeholder os retten, og giver os tid til at finde det rigtige hjem,- vi sælger ikke killinger for at tjene penge. Vores hobby har det eneste mål at arbejde med racen, at bidrage med sunde og racetypiske avlsdyr. Som det dejligste “biprodukt” falder der skønne killinger til kæl. (andre opdrættere kan have andre mål, så I kan altid finde det opdræt der matcher jeres behov og ønsker)
 • Vi tilbyder livslang rådgivning og vejledning til vore købere.

VIGTIG INFO

 • Killingerne må flytte hjemmefra, fra de er 16 til 18 uger gamle, alt efter en individuel vurdering af killingens udvikling. Forskning viser, at jo længere killingerne må blive hos deres mor og søskende, jo bedre bliver deres socialisering og sundhed, og immun systemet kan udvikle sig i ro og fred i vante omgivelser. Vi har fokus på killingernes behov uanset at det koster ekstra at have dem hjemme i længere tid. I får en robust killing med hjem.
 • Vi vænner vore killinger til kattebakke, ANIMONDA våd- og kvalitetstørfoder, til at blive børstet, at få klippet negle, at blive efterset på hele kroppen, i mund og ører.
 • Killingerne til kæl kan typisk reserveres når de er 12 uger gamle. Vi vurderer deres personlighed og avlspotentiale de første måneder.
 • Hold gerne øje med vores killingeside her på siden og vores egen killingeside på Facebook.
 • En killing bliver ikke solgt til at være enekat eller til at gå frit. Maine Coon er social højintelligente flokdyr. Vi ønsker vore killinger det bedste liv, og det får de kun ved at leve sammen med en artsfælle, gerne en huskattekilling fra et internat. Mennesker kan ikke erstatte en artsfælle. Maine Coon bliver familiemedlemmer med egne behov der skal respekteres. Vi foretrækker kælekatkøbere der har sat sig grundigt ind i racen.
 • Vore killinger bliver registreret i FIFe med en Felis Danica stamtavle og flytter med en standard Felis Danica købskontrakt - jeres garanti for, at det nye familiemedlem er sund og rask på overdragelsestidspunktet. 
 • Vore killinger har udover sundhedsbogen fra dyrlægen en Felis Danica sundhedsattest, og efter ønske mod betaling EU pas med rabiesvaccine. De bliver chippet, vaccineret 2 gange, mindst 3 gange orme behandlet, neutraliseret og grundigt dyrlægetjekket 3 gange inden de flytter hjemmefra.
 • Besøg kan aftales. Maks. 2 personer og I må ikke have været på besøg i et andet opdræt samme dag eller have et uvaccineret eller sygt husdyr i jeres hjem.

PRIS og kvalitet følges ad …

En killing koster os et større 4 cifret beløb inden den flytter hjemmefra, primær til dyrlægetjek, chipning, 2x vaccination med sundhedsbog, neutralisering, ormekure, registrering med stamtavle og Felis Danica sundhedsattest og selfølgelig udgifter til foder mv. under opvækst. 
Vi har store omkostninger til drift af opdrættet, indkøb af avlsdyr, gentestning, scanning, hd røntgen, løbende sundhedstjek og vaccinering af avlsdyrene, evt. kejsersnit, dyrlægebehandling i øvrigt, foder, grus, div. indretning og vedligeholdelse af killingeværelse og kattegårde mv.
Vores omkostninger til opdrættet dækkes ikke af salget af killinger. Det er et dyrt hobby uden økonomisk gevinst.
Vi arbejder hårdt for at bevare en racetypisk og fysisk og psykisk sund Maine Coon.

Vi har nogle gange unge Maine Coon op til maks. 2 år som vi søger kærlige og blivende hjem til. Spørg gerne.

Søg gerne mere information om denne skønne race på Maine Coon Klubbens Hjemmeside. Her finder I også små film om, hvordan en Maine Coon skal se ud. Alle kan blive medlem for små penge og deltage i vore arrangementer.         

klick på billedet og kom til vores killingeside
klick på billedet, hvorfor købe en kat med stamtavle?
klick på billedet og kom tilbage til forsiden

Vi sælger ikke vore Maine Coon til fritløb eller til et liv som enekat

Bekendtgørelse af lov om mark- og vejfred (Mark- og vejfredsloven)

Vi forbeholder os retten til at bestemme køberen til vore Maine Coon for at finde det helt rigtige match