Mange tak for din/jeres interesse i vore killinger

Når I skriver eller ringer til os, vil vi  gerne høre lidt om dine/jeres forhold, fx hvor mange andre katte, dyr i hvilken alder I har.
Er der børn? Bor du/I i hus eller lejlighed? Det handler om at finde den killing, der matcher bedst til dig og din familie og omvendt.

Det koster penge og tid at have en kat i hjemmet, og det 12 år eller mere. Dyrlægeomkostninger ved det årlige dyrlægecheck, ved sygdom eller uheld, foder, grus, kradsetræ...
Hvem skal passe kattene når du/I tager på ferie?
Hvad sker der med kattene, når I venter baby, eller skal flytte, eller i værste fald går fra hinanden.
Hvis I har gjort jer overvejelser om ovenstående glæder vi os rigtig meget til at høre fra jer :)

En killing fra Gentle Cat Eyes er ikke en billig sag, ikke et impulskøb. Det er dyrt at opdrætte sunde og racetypiske Maine Coon. Vi gentester og blodtester, scanner vore avsldyr, som bliver indkøbt i hele Europa med fokus på sundhed, type og linierne, der ligger i dem. Vore avlsdyr er testet fri for visse arvlige sygdomme og for Felv og Fiv. Avlsdyrene er en del af familien, er velsocialiserede og elsker os tobenede. 

Vores opgave er ikke blot at formere racen, men at arbejde på at fastholde sunde og racetypiske Maine Coon, som er til glæde for deres familier og nogle dyr er så fine, at de kan indgå i opdræt. Vi videreuddanner os løbende og samarbejder på tværs af landegrænser med andre opdrættere.
Seriøst opdræt er et spændende hobby, som man skal have råd til, som til andre dyre hobbier. (Til info til alle dem der går med en opdrætter i maven eller tror, at her er der penge at tjene.) 

Kun en Maine Coon med stamtavle er en ægte Maine Coon. Kun med stamtavlen har du/I et bevis på ægtheden og kan følge alle forfædre på din/jeres Coonie tilbage til de første såkaldte foundationdyr. En stamtavle koster kun ca. 300 kr. Registrerede og seriøse opdrættere følger de omfattende regler omkring opdræt, vaccinerer killingerne 2 gange, sundhedstjekker killingerne flere gange og neutraliserer dem til kæl, inden de flytter. Udgifterne indtil killingen må flytte hjemmefra beløber sig på ca. 3000 kr. såfremt der ikke opstår komplikationer og derved dyrlægeomkostninger undervejs. I de 3000 kr. er der ikke medregnet omkostningerne til driften af opdrættet, anskaffelse af forældre dyrene, som koster et 5 cifret beløb per kat, plus transport til vores hjem, plus import og stambogsføring i Felis Danica, gentest, blodtest og de løbende dyrlægeomkostninger.

Vore killinger til kæl bliver neutraliseret inden de flytter hjemmefra. Killingerne må tidligst forlade hjemmet når de er 14-16 uger gamle. Vores erfaring er, at jo længere killingerne må blive hos deres mor og søskende, jo bedre killinger får I med hjem. Det sikrer bedst mulig socialisering og sundhed, idet immunsystemet kan udvikle sig i ro og fred i vante omgivelser. Vi har ikke travlt med at få de små flyttet til nyt hjem.

En killing bliver ikke solgt til at være alene kat eller til at gå frit. Nogle gange har vi voksne Maine Coon som kan sælges til at være alenekat, fordi det har vist sig, at de ikke trives i en gruppe, men de sælges ikke til at gå alene hele dagen. 
Vore Coonier flytter chippet og med Felis Danica stambog, EU pas og kontrakt. Vaccineret 2 gange, og 3 gange forebyggende orme behandlet med forskellige midler. 

Besøg kan aftales efter at killingerne har fået den 1. vaccine og kun i weekenden, da vi arbejder fuldtids for at have råd til dette vidunderlige hobby. Der aftales besøg efter forudgående samtale, hvor vi lærer hinanden at kende. I må ikke samme dag have besøgt et andet opdræt. Dette for at sikre at I ikke overfører smitte, virus mm. som kan ødelægge mange års opdrætter arbejde.

Killinger reserveres mod et reservationsgebyr. 
Der følger livslang rådgivning med vore killinger.
En killingpakke sikrer vores små det vante fodder den første tid. Vi vænner vore killinger til blødt kattegrus, vådfoder og kvalitetstørfoder.

Til tider har vi en yngre voksen Maine Coon, der søger et kærligt og blivende hjem. Spørg gerne.

Søg mere information om denne skønne race på Maine Coon Klubbens Hjemmeside. Her finder I også små film om, hvordan en Maine Coon skal se ud. Alle kan blive medlem for små penge og deltage i vore hyggelige Klubmøder.


Vi forbeholder os retten til at bestemme køberen

til vore killinger, for at finde det helt rigtige match.Bemærk Vi sælger ikke vore Coonier til fritløb

Bekendtgørelse af lov om mark- og vejfred (Mark- og vejfredsloven)