De første dage i det NYE HJEM

Vi  socialiserer vores killinger så overgangen til det nye hjem bliver så nemt som muligt for vores killinger. Størstedelen af vores killinger flytter typisk til en familie med andre kæledyr og børn. De fleste killinger vil gerne udforske deres nye hjem og finde nye tobenede og firbenede venner! Hver killing har sin personlighed og nogle tilpasser sig hurtigere end andre killinger til det nye hjem. Det er normalt for en killing at gemme sig de første dage, de er trods alt et nyt sted, nye lugte, nye lyde og pludselig adskilt fra deres mor og søskende. Giv din killing en rolig og tryg start i dit hjem. Snak med dine børn om at respektere killingens behov. Det er ikke et legetøj.

Gør et rum gjort klar, f.eks. soveværelset med kattebakke, mad, vand, legetøj og lad killingen blive i dette afgrænsede område, indtil den bliver nysgerrig på flere udfordringer. Hvis du har andre kæledyr i dit hjem,  brug den første tid til at vænne dem til hinandens lugt ved at du skifter deres tæpper frem og tilbage. Langsomt må du gerne åbne døren, så de kan se hinanden. Hvæsen er helt normalt og ingen grund til bekymring, medmindre dyrene bliver fysisk agressive. Giv dem plads og tid. ALDRIG tag dyrene op på armen for at holde dem tæt op til hinanden. Det er et overgreb og det værste du kan gøre! Prøv i stedet at fodre med godbidder og lege med dem. Så vil du opleve at de hurtig bliver venner. Øg langsomt det område katten har tilgang til, giv den mere og mere plads til den har lært hele huset at kende. 

Husk killinger elsker ledninger, hængende snore fra persienner, giftige blomster/ planter osv. Går dit hjem nøje igennem, da killinger elsker at tygge og lege også med ting de kan komme til skade ved. Vinduer på kip er dødsensfarlige for katte!!! Purløg er dødsensfarlig for katte! 

Beslut dig for en dyrlæge og gem adresse og telefonnummer, inden killingen flytter hjem til dig.