Gentle Cat Eyes infoside til vores Maine Coon købere
 

FORORD

Det er dyrt og arbejdsintensiv at opdrætte robuste og racetypiske Maine Coon. Vi gentester og blodtester vores avlskatte, som bliver indkøbt hos seriøse opdrættere i Europa, med fokus på sundhed, type og linjerne, der ligger i dem. 

Vores avlskatte er testet fri for genetisk HCM, SMA og pkdef, og testet negativ for Felv og Fiv. (Feline leukæmi og katteaids)
Ingen opdrætter kan skabe den perfekte Maine Coon, der med 100% sikkerhed ikke udvikler en sygdom som hjertelidelse, nyrelidelse, kræft, hoftedysplasi eller anden lidelse i bevægeapparatet, tand/tandkødsproblemer. 
Nogle lidelser især tand & tandkødsproblemer og lidelser i bevægeapparatet ligger til denne store race med lille genpool. Vi betragter en kattesygeforsikring som obligatorisk for vores katte. Især grundet de skyhøje dyrlægepriser vi oplever nu.   

nyt for vores killinger flytter med en AGRIA Altid kat forsikring som forventes at blive overtaget af køber.

 
... vi har opnået Felis Danica diplom DK Gentle Cat Eyes er registreret medlem af Felis Danica under FIFe

Besøg kan aftales efter uddybende telefonsamtale. 

I må på besøgsdagen ikke have været på besøg i et andet opdræt samme dag, eller have et uvaccineret eller et sygt husdyr i jeres hjem!

Killingerne må flytte hjemmefra når de er 16 uger gamle

Alt efter en vurdering af killingens udvikling. Forskning viser, at jo længere killingerne må blive hos deres mor og søskende, jo bedre bliver deres socialisering og sundhed, og immun systemet kan udvikle sig i ro og fred i vante omgivelser. Vi har fokus på killingernes behov uanset at det koster ekstra at have dem hjemme i længere tid. I får en mere robust killing med hjem. Vi vænner vores killinger til kattebakke, ANIMONDA våd- og kvalitetstørfoder, til at blive børstet, at få klippet negle, at blive efterset på hele kroppen, i mund og ører. Killingerne til kæl kan reserveres hvis kemien, tilliden mellem os og køber matcher. Vi vurderer killingens personlighed de første måneder for at kunne finde det bedste match

En killing bliver ikke solgt til at gå frit

Omverdenen er et farligt sted for katte. Vilde dyr og hunde kan forårsage alvorlige kvæstelser og kattens død. Kamp med andre katte forårsager alvorlige kvæstelser. Sygdomme kan smitte fra andre dyr og især vandpytter, ligeså via parasitter som lopper, flåter, mider, orme. Katte er jægere hvilket betyder, at de vil dræbe og spise alle slags byttedyr, hvilket resulterer i alle slags sundhedsproblemer. Trafikken! 80.000 anmeldte påkørsler om året plus de uanmeldte. Selv andre mennesker kan være en risiko, nogle udsætter katten for den mest forfærdelige dyremishandling, lægger rottegift ud eller stiller antifrostvæske ud til kattene.
Vi anbefaler gåture ved brug af en sele, eller at bygge en løbegård eller at kattesikre haven.

En killing bliver ikke solgt til et liv som enekat

Maine Coon er social intelligente dyr. Vi ønsker vores killinger det bedste liv, og det får de ved at leve sammen med en artsfælle, gerne en huskattekilling fra et internat. Mennesker kan ikke erstatte en artsfælle. Maine Coon bliver familiemedlemmer med egne behov der skal respekteres.

Vi forventer at interessenter har sat sig grundigt ind i racen, dets behov og udforinger

Og gerne tilbyder kattegård eller sikret terrasse/have. En skovkat trives bedst i frisk luft med græs under poterne.
Vores killinger bliver registreret i FIFe med en Felis Danica stamtavle og flytter med en standard Felis Danica købskontrakt - jeres garanti for at det nye familiemedlem er sund og rask på overdragelsestidspunktet.Vores killinger har udover dyrlægens sundhedsbog også en Felis Danica Sundhedsattest. Mod betaling kan EU pas og rabies følge med killingen. De bliver dyrlægetjekket 3 gange, chippet, vaccineret 2 gange, løbende ormehandlet fra 2 ugers alderen.

Killingerne bliver neutraliseret til kæl  u d e n  undtagelser

Vi følger FIFe retningslinjerne, at killinger neutraliseres før de forlader vores katteri. Dette for at køber undgår negative adfærdsproblemer såsom strintning af urin eller at killingen udvikler livmoderbetændelse. Og der forhindres at der ukontrolleret produceres killinger af ikke registrerede opdrættere. Derudover bærer opdrætter ansvaret og risikoen ved neutralisering af killingen.

En Maine Coon fra Gentle Cat Eyes bliver aldrig et impulskøb

Vi stiller nogle krav til vores killingekøbere og giver os tid til at finde det rigtige hjem. Vi vil  gerne høre lidt om dine/jeres forhold, feks. hvor mange andre katte, dyr i hvilken alder I har, har haft.  Vi vil undgå at se vores Maine Coon blive sat til salg på DBA pga. flytning, angiveligt allergi mv.

  • Bor du/I i hus eller lejlighed?
  • Har I mulighed for at kattesikre haven, terrassen, jeres balkon eller har I plads til en voliere? En skovkat trives fysisk og psykisk bedst med mulighed for at komme ud at boltre sig i den friske luft, det er de vandt til herfra.
  • Det koster mange penge og tid at have en kat i hjemmet, og det 12 år eller længere. Dyrlægeomkostninger ved det årlige dyrlægecheck, tandrensning, ved sygdom eller uheld. Derfor forventer vi, at køber overtager killingens sundhedsforsikring.  
  • Kvalitetsfoder er meget dyrt, kattegrus, kradsetræ osv.
  • Kattebakker skal renses mindst 2 gange om dagen, pelsen børstes jævnligt, ørerne og øjne renses, tænder børstes ved behov og kløer klippes månedligt.
  • Hvem skal passe kattene når du/I tager på ferie?
en af vores tidligere killinger som bor i det kærligste hjem i Sverige

PRIS og kvalitet går hånd i hånd og vores killingepris er 9000 kr. *) inkl. den omfattende AGRIA Altid kat forsikring.

En killing koster os 5000 kr. inden den flytter hjemmefra, de såkaldte klargøringsudgifter, primær til dyrlæge: chipning med registrering i katteregistret, 3 sundhedsundersøgelser, 2x vaccination med sundhedsbog, FIFe sundhedsattest, neutralisering, ormekure, medicin, registrering med stamtavle og Felis Danica og selfølgelig flere måneders udgifter til højkvalitetsfoder, div. fodertilskud, herunder modermælkserstatning, kattegrus. Derudover tegner vi en AGRIA sundhedsforsikring for hver killing, som følger killingen i det nye hjem. 
De 4000 kr. for selve killingen bruges til driften af opdrættet, foder og kattegrus til katteriet, løbende sundhedstjek og vaccinering af avlsdyrene, gentests, blodtests, løbende afføringsprøver, dyrlægebehandling herunder kejsersnit, scanning, røntgen, div. indretning og vedligeholdelse, herunder kattegårde, og indkøb af avlsdyr hvor prisen starter ved 25.000 kr til ca. 45.000 kr plus transport og importgebyrer og dyre helbredstests inden nye avlskatte evt. kan bruges til avl når de er ca. 12 måneder.
Vores killinger bliver registreret i FIFe med en Felis Danica stamtavle og flytter med en standard Felis Danica købskontrakt - jeres garanti for at jeres nye familiemedlem er sund og rask på overdragelsestidspunktet.

Og nej vores omkostninger dækkes IKKE af salget af killinger. Det er en dyr hobby. Opdræt er en hjertesag. Vi elsker racen og arbejder hårdt for at bevare en god racestandard.Du skal ikke overveje at blive registreret opdrætter hvis du ikke har en god økonomi til at financiere dette hobby.

*) Vigtigt: shaded og highsilver killinger har en anden pris!

KØBSPROCESSEN 

Vi har en for begge parter uforpligtende venteliste. Hvis du er interesseret i at købe en killing hos os, vil vi gerne du skriver og fortæller os, hvad du kan tilbyde en  killing fra os. Når killingerne er 10 uger gamle, kontakter vi matchende interessenter på vores liste for nærmere aftale om besøg.  Du er også velkommen til at holde øje med vores hjemmeside, hvor vil lægger killinger til salg op. 

Når vi sammen har valgt din killing, bliver du bedt om at underskrive en kontrakt og overføre 1. rate på 4000,— kr.  Du vil modtage opdateringer, billeder eller videoer om din killing hver 14. dag indtil den er klar til at blive hentet. Den resterende købspris, 2. rate, skal betales fuldt ud på dagen for afhentning. Killingerne må typisk flytte, når de er 16 uger gamle. Fortryder du dit køb inden overlevering får du din 1. rate retur minus 1000 kr., som dækker vores omkostninger i forbindelse med at du fortryder dit køb og vi skal finde en ny køber.

Læs her om killingens første tid i dit hjem.

Vi forbeholder os retten til at bestemme køberen til vores Maine Coon for at finde det helt rigtige match. Ventelisten er uforpligtende for begge parter og ingen garanti for at kunne købe en killing fra vores opdræt.

Bekendtgørelse af lov om mark- og vejfred (Mark- og vejfredsloven)

§ 1. Enhver er pligtig til på alle årets tider at holde sine husdyr på sit eget 
Forklaring: Katteejere har pligt til at gøre, hvad de kan for at holde katten på egen grund og hindre, at den er til gene for andre. Når en fremmed kat færdes uden for egen grund, er det altid tilladt på forsvarlig måde at fjerne den, f.eks. ved at jage den væk eller at forsøge at indfange den, og aflevere den mærkede kat til ejeren. Bemærk at med de nye regler om mærkning af ejerkatte og afskaffelsen af pligten til at fremlyse umærkede katte, står det optageren frit for at gøre en umærket kat til sin ejendom eller bortgive katten.

Når katte er til væsentlig gene, f.eks. … ved at gå ind i naboens hus, kan det udløse en bøde til ejeren. I disse tilfælde kan der rettes henvendelse til politiet, der vurderer, hvorvidt der er tale om ”væsentlig gene”.  

Regler om mærkning af kat

Vi stiller krav til vores Maine Coon købere som vi vælger med omhu. Skriv derfor lidt om jer selv. Hvilke tanker I har gjort jer i forhold til jeres Maine Coon. Hvordan I bor. Hvad I kan tilbyde jeres nye firbenede familiemedlem.