Gentle Cat Eyes infoside til vores Maine Coon købere
 

FORORD

Det er dyrt og arbejdsintensiv at opdrætte robuste og racetypiske Maine Coon. 

Vi gentester, blodtester og scanner vores avlskatte, som bliver indkøbt hos seriøse opdrættere i Europa, med fokus på sundhed, type og linjerne, der ligger i dem. 

Vores avlskatte er testet fri for genetisk HCM, SMA, PKD og pkdef, og testet negativ for Felv og Fiv. (Feline leukæmi og katteaids)
Dog kan ingen opdrætter skabe den perfekte Maine Coon, der med 100% sikkerhed ikke udvikler en hjertelidelse, kræft, hoftedysplasi eller anden lidelse i bevægeapparatet, tand/tandkødsproblemer. 

Nogle lidelser især tand,- tandkødsproblemer og lidelser i bevægeapparatet ligger til denne store race med lille genpool, derfor betragter vi en kattesygeforsikring som obligatorisk for vores købere. Især grundet de skyhøje dyrlægepriser vi oplever nu.

 

nyt for vores killinger nu inkl. gratis AGRIA Altid kat forsikring de første måneder efter køb, som forventes at blive overtaget af køber.

Besøg kan aftales efter uddybende telefonsamtale

maks. 2 personer inkl. børn og I må ikke have været på besøg i et andet opdræt samme dag, eller have et uvaccineret eller et sygt husdyr i jeres hjem!

 • Killingerne må flytte hjemmefra, fra de er ca. 16 uger gamle, alt efter en vurdering af killingens udvikling. Forskning viser, at jo længere killingerne må blive hos deres mor og søskende, jo bedre bliver deres socialisering og sundhed, og immun systemet kan udvikle sig i ro og fred i vante omgivelser. Vi har fokus på killingernes behov uanset at det koster ekstra at have dem hjemme i længere tid. I får en mere robust killing med hjem. 
 • Vi vænner vore killinger til kattebakke, ANIMONDA våd- og kvalitetstørfoder, til at blive børstet, at få klippet negle, at blive efterset på hele kroppen, i mund og ører. Killingerne til kæl kan reserveres når de er 12 uger gamle. Vi vurderer deres personlighed og avlspotentiale de første måneder.
 • En killing bliver ikke solgt til at være enekat eller til at gå frit. Maine Coon er social intelligente dyr. Vi ønsker vores killinger det bedste liv, og det får de ved at leve sammen med en artsfælle, gerne en huskattekilling fra et internat. Mennesker kan ikke erstatte en artsfælle. Maine Coon bliver familiemedlemmer med egne behov der skal respekteres. 
 • Vi forventer at interessenter har sat sig grundigt ind i racen, dets behov og udforinger; og gerne tilbyder kattegård eller sikret terrasse/have. En skovkat trives bedst i frisk luft med græs under poterne. 
 • Vores killinger bliver registreret i FIFe med en Felis Danica stamtavle og flytter med en standard Felis Danica købskontrakt - jeres garanti for, at det nye familiemedlem er sund og rask på overdragelsestidspunktet.
 • Vores killinger har udover dyrlægens sundhedsbog også en Felis Danica Sundhedsattest. Mod betaling kan EU pas og rabies følge med killingen. 
 • De bliver dyrlægetjekket 3 gange, chippet, vaccineret 2 gange, 6x ormehandlet fra 2 ugers alderen. De bliver neutraliseret til kæl  u d e n  undtagelser.

En Maine Coon fra Gentle Cat Eyes bliver aldrig et impulskøb, vi stiller nogle krav til vores killingekøbere og giver os tid til at finde det rigtige hjem. Vi vil  gerne høre lidt om dine/jeres forhold, feks. hvor mange andre katte, dyr i hvilken alder I har.

 • Bor du/I i hus eller lejlighed?
 • Har I mulighed for at kattesikre haven, terrassen, jeres balkon eller har I plads til en voliere? En skovkat trives fysisk og psykisk bedst med mulighed for at komme ud at boltre sig i den friske luft, det er de vandt til herfra.
 • Det koster penge og tid at have en kat i hjemmet, og det 12 år eller længere. Dyrlægeomkostninger ved det årlige dyrlægecheck, tandrensning, ved sygdom eller uheld. Derfor forventer vi, at køber overtager killingens sundhedsforsikring.  
 • Kvalitetsfoder er meget dyrt, grus, kradsetræ osv.
 • Kattebakker skal renses mindst 2 gange om dagen, pelsen børstes jævnligt, ørerne og øjne renses, tænder børstes ved behov og kløer klippes hver 14. dag. 
 • Hvem skal passe kattene når du/I tager på ferie?
en af vores tidligere killinger som bor i det kærligste hjem i Sverige

PRIS og kvalitet går hånd i hånd og vores killingepriser starter ved 8000 kr. inkl. den omfattende AGRIA Altid kat forsikring.

En killing koster os et større 4 cifret beløb inden den flytter hjemmefra, primær til dyrlæge, chipning, 2x vaccination med sundhedsbog, neutralisering, ormekure, medicin, registrering med stamtavle og Felis Danica sundhedsattest og selfølgelig flere måneders udgifter til højkvalitetsfoder, grus, supplerende modermælkserstatning, legetøj, kradsetræer, puder, killingetoiletter mfl. Alt skal skiftes ud hyppigt. 
Vi har store omkostninger til drift af opdrættet, indkøb af avlsdyr, gentestning, scanning, hd røntgen, løbende sundhedstjek og vaccinering af avlsdyrene, evt. kejsersnit, dyrlægebehandling i øvrigt, foder, grus, div. indretning og vedligeholdelse af killingeværelse og kattegårde mv.

Vores omkostninger til opdrættet dækkes ikke af salget af killinger. 

... vi har opnået Felis Danica diplom DK Gentle Cat Eyes er registreret medlem af Felis Danica under FIFe

Vi sælger ikke vores Maine Coon til et liv som enekat eller fritløb 

Bekendtgørelse af lov om mark- og vejfred (Mark- og vejfredsloven)
§ 1. Enhver er pligtig til på alle årets tider at holde sine husdyr på sit eget 
Under husdyr henregnes pelsdyr, som er opdrættet i fangenskab, og tamkaniner. Såfremt et i fangenskab opdrættet pelsdyr undslipper og ikke indfanges inden 2 måneder, anses det som vildt…
§ 14. Uvane husdyr, løsslupne pelsdyr, tamkaniner, fjerkræ og omstrejfende katte 
...har den optagelsesberettigede ret til på forsvarlig måde at fjerne fra sin grund og skal ikke betale erstatning, hvis dyret herved kommer til skade eller omkommer. Besidderen af dyret kan kræve det beskadigede eller dræbte dyr udleveret mod betaling af erstatning for den skade, der er forvoldt.

Vi stiller krav til vores Maine Coon købere som vi vælger med omhu. Skriv derfor lidt om jer selv. Hvilke tanker I har gjort jer i forhold til jeres Maine Coon. Hvordan I bor. Hvad I kan tilbyde jeres nye firbenede familiemedlem.